Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“ на свобода срещу 30 бона 21.02 | 12:50

Сърбани са достатъчно доказателства за вината му за изгаряне на отпадъци, твърди прокуратурата

От iNews.bg

Определена е мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 30 000 лева на изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол", обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред, съобщиха от Апелативна прокуратура-София, предаде БГНЕС.

Във връзка с постъпил сигнал на 16.01.2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол", под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие – на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ "Бобов дол" – Е.Х. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК. Определена му е мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 30 000 лева.

Разследването продължава.

Водещи

Най-четени