Шефът на полицията в Габрово подаде оставка 12.04 | 18:22

След Борисов и Младен Маринов е поискал Борислав Бончев да напусне

От iNews

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка, предаде Нова тв, позовавйки се на собствени източници.

Министър Младен Маринов е поискал оставката на директора на ОДМВР-Габрово, предаде БГНЕС.

Оставката на ст. комисар Борислав Бончев вече е заведена в деловодството на министерството.

В ОДМВР-Габрово продължава проверката във връзка с евентуално допуснати пропуски в работата на дирекцията. След приключването й и анализ на резултатите, предстои да бъде преценено дали ще бъдат взети допълнителни административни и организационни мерки, казват още от агенцията.

МВР призовава за спазване на обществения ред и провеждането на протестните действия в съответствие с разпоредбите на закона. 

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово. Това заяви самият той от Дубровник, където е на икономическия и търговски форум "16+1". 

 

"Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи", каза премиерът по повод сблъсъците в Габрово. 

Водещи

Най-четени