Шофьорите от столичния градски транспорт системно минават на червено 31.10 | 12:33

Двудневна акция на полицията хвана 120 шофьори-нарушители

От Олга Андреева

120 шофьори-нарушители от столичния градски транспорт ще бъдат санкционирани от столичната "Пътната полиция” заради извършени от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.

Специализирана полицейска операция срещу шофьори-нарушители от градския транспорт стартира в ранните часове на 27 октомври и приключи на 29 октомври.

При двудневната акция са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София, уточняват от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. "Сливница” – от Сточна гара до бул. "Константин Величков” най-често не спират в т.нар. "джобове” на автобусните спирки, а се движат неправилно по пътното платно. Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Неосигуряване на предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека е най-често срещаното нарушение на водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”.

Най-четени