Шофьор на маршрутка, убил момиче, получи условна присъда 02.10 | 19:18

Трагедията с 22-годишното момиче се разигра на 14 февруари

От Андриян Георгиев

Шофьорът на маршрутката, прегазил през февруари студентката Мариана Карабулева в София, получи 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок.

62-годишният Димитър Димитров беше съден по съкратената процедура, защото се е признал за виновен.

Трагедията с 22-годишното момиче се разигра на 14 февруари. Мариана отивала да празнува в заведение в "Студентски град", когато била пометена от изпреварващата маршрутка.

Близките на момичето ще обжалват присъдата. Преди повече от 2 месеца бащата на Мариана е починал от инфаркт, тъй като не понесъл загубата на дъщеря си.

В края на юли депутатите приеха на второ четене промените в Наказателния кодекс, според които шофьорите няма да могат да сключват споразумение с прокуратурата, ако са причинили смърт на пътя, нарушавайки правилата за движение, припомня bTV. В особено тежките случаи наказанието ще е от 3 до 10 г. затвор. Мариана Карабулева обаче загина преди промените да бъдат приети. 

Пред полицаите Димитър Димитров беше обяснил, че не е видял компанията. Димитров не е бил употребил алкохол във фаталната вечер. Пътният участък, където се разиграва трагедията, е тесен, а изпреварването е забранено, но въпреки това Димитров е предприел изпреварване, като в насрещната лента за движение блъска Мариана.

Водещи

Най-четени