Ще забранят ли бурките и в града под тепетата? 03.05 | 10:05

На 30 км от Пловдив има доказани хора, които са приобщени към радикалния ислям, смята вносителят на предложението Александър Сиди

От iNews.bg

След Пазарджик и Стара Загора, на 17 май общинският съвет в Пловдив също ще разгледа предложение за забрана на бурките. То е направено от общинския съветник Александър Сиди, както iNews.bg вече съобщи.

Пред камерите на Нова ТВ той заяви днес в сурешния блок: "Не е редно да си заравяме главата в пясъка, при положение че на 30 км от Пловдив има доказани хора, които са приобщени към радикалния ислям. В Пловдив знаем, че е най-голямото гето на Балканите, така че е нормално да има такава потенциална опасност. Наредбата забранява носенето на бурки, хиджаб”.

Според вносителя на предложението кв. "Столипиново” в Пловдив е един от потенциално опасните райони. Причината - почти целия квартал изповядва ислям.

В репортажа на Нова ТВ бяха включени и хора от цитирания квартал, които възроптаха: "Нашите жени носят само забрадки, не и бурки”.

 

Въпреки  това Сиди бе категоричен, че наредбата ще забранява носенето на всякакви дрехи и аксесоари, които закриват лицето. "Трябва да го направим превантивно, преди да се появи този проблем. Най-добрата санкция е финансовата. Предложили сме глоба до 500 лв. за първо провинение и до 1000 лв. за второ нарушение. Почти сме убедени, че това предложение ще мине на 17 май в общинския съвет”, коментира предложението си Александър Сиди.

Водещи

Най-четени