"БСП за България" се регистрира в ЦИК за местните избори 05.09 | 11:30

Във вторник Националният съвет на партията утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони

От iNews.bg

"БСП за България" се регистрира в ЦИК за местните избори, съобщи "Фокус".

На регистрацията в ЦИК присъстваха лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев и заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Там бяха и народните представители и кандидати за кметове Пенчо Милков и Станислав Владимиров, както и председателят на Младежкото обединение в БСП и член на Изпълнителното бюро Николай Бериевски, младежи и юристконсултът на партията Аглика Виденова.

Във вторник Националният съвет на партията утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. 

Петима народни представители се включват в кметската надпревара - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев. Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат. Това са градоначалникът на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Крeсна - Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов, на Асеновград - Емил Караиванов и др.

На 11 септември столичните социалисти трябва да излязат с решение дали ще подкрепят Мая Манолова в кметската надпревара за София или ще издигнат друга кандидатура.

На 15 септември Националният съвет на партията ще се събере отново, за да утвърди и кандидатурите за останалите общини, включително тази за столицата.

Водещи

Най-четени