"Галъп": 58 процента от българите искат правителството да падне 21.07 | 17:33

„Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх, но събитията показват, че настъпва промяна", казват от социологическата агенция

От iNews.bg

Близо 60% от българите искат оставката на кабинета "Борисов 3”. Това показва проучване на агенция "Галъп”, проведено по телефона между 700 пълнолетни лица на 13 юли. Точното количество на желаещите да свалят  правителството е 58%.

6% от запитаните твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството. Този дял условно се равнява на около 300 хиляди души. 

36% казват, че биха участвали в антиправителствен протест. Обратно, в такъв, който е в подкрепа на правителството казват, че биха се включили 8%, а че вече са участвали 2%.

"Съществена част от деклариращите, че протестират, са млади хора. В София протестният потенциал е по-висок. В останалата част на страната е очаквано по-малък и това вероятно се дължи на повече страх, но събитията показват, че настъпва промяна. В София към момента на изследването са протестирали около 10%, което би могло да означава и около 150 хиляди души”, коментират от "Галъп интернешънъл".

Водещи

Най-четени