"Грозна лъжа" е, че ще въвеждаме пак КПП-та заради коронавируса, отсече здравният министър 15.08 | 15:30

Ние следим изключително загрижени всички цифри – те са общо достъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни. Нямаме никакво намерение никога да затваряме държави, градове, никакви КПП-та, категоричен бе, Костадин Ангелов

От iNews.bg

Няма недостиг на легла или лекари в цялата Кюстендилска област. Болницата в града няма нужда от нищо. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който пристигна в Кюстендил, за да се запознае с епидемичната обстановка.

Здравният министър бе категоричен, че държавата разполага с ресурси и ако някъде се появи недостиг на лични предпазни средства или апаратура, то те веднага ще бъдат осигурени.

Проф. Ангелов каза още, че всички на първа линия ще получават по 1000 лева допълнително до края на годината.

Като "грозна лъжа” той определи твърденията, че заради COVID-кризата може да се наложи повторно въвеждане на тежки ограничителни мерки, затваряне на институции, изолация и поставяне на КПП-та на входовете и изходите на градовете.

Това е една грозна лъжа. Ние следим изключително загрижени всички цифри – те са общо достъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни. Нямаме никакво намерение никога да затваряме държави, градове, никакви КПП-та, категоричен бе здравният министър.

Като критична точка към настоящия момент министърът определи Добрич, където няма инфекционисти, има проблем с разделянето на потоците. 

Водещи

Най-четени