"Спаси София": Мизерната коледна украса е показателна за безидейността и пасивността на управляващите 22.12 | 09:17

От iNews.bg

От "Спаси София" изразиха бурното си разочарование от факта, че за N-та година столицата на България не прилича на големите европейски столици, дори, когато иде реч за Коледна украса.

ЕТО КАКВО ПИША ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА, КОЯТО УСПЯ ДА ИЗСТРЕЛЯ БОРИС БОНЕВ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СОФИЯ:

За поредна година коледната украса на София е повече от мизерна. Общината разчита на частни фирми, които да извадят старите неестетични гирлянди с рекламна цел, за да има поне някакво усещане за предстоящите най-светли празници. За последните години нищо не се промени - украсата е банална, безвкусна, незабележима и една и съща от години.

Точно в тази трудна година редица европейски градове направиха коледната си украса още по-красива. С това те искат да вдъхнат кураж и надежда на жителите си, да направят ежедневието им малко по-светло и уютно. Даже и с балканските столици и градове вече не можем да се сравняваме - за разлика от тях, София остава тъжна и тъмна.

Липсата на коледна украса в София е показателна за безидейността и пасивността на управляващите.

И след 11 години Йорданка Фандъкова така и не разбра важността на красивата градска среда за добруването на хората.

Вместо красив и светъл град, наша София си остава тъмна, задръстена, с некачествени ремонти и мръсен въздух, с бавен градски транспорт, презастроена и кална, с липса на публични пространства, пешеходни зони... 

ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА СПАСИ СОФИЯ ТУК

Заб: Водещата снимка към статията е илюстративна

Водещи

Най-четени