"Хасково гейт" продължава! Добрев нарече родата "дрийм тийм" 28.09 | 16:45

Депутатът от ГЕРБ и шеф на комисия обвини хасковския кмет, че е вербуван от БСП

От iNews.bg

Хасковският депутат от ГЕРБ и шеф на енергийната комисия в парламента Делян Добрев отговори на обвиненията на колежката си от БСП Елена Йончева, че негов шуробаджанашки кръг управлява Хасково. Вчера бившата журналистка разкри кръг от роднини и приятели на Добрев, който по думите й "безцеремонно кадрувал с приятели и роднини".

Преди ден ГЕРБ се отрекоха от кмета на града Добри Беливанов, който бе лична номинация именно на Добрев. "БСП превзе Хасково. Кмета го вербуваха още преди една година", обвини от своя страна Добрев по Нова телевизия.

Той обаче не уточни защо, ако Беливанов е пристанал на Столетницата още преди година, ГЕРБ е чакала чак до вчера, за да свали доверието си от него.

Депутатът от ГЕРБ потвърди, че е поискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов, с които бил в приятелски отношения, а Хасково бил малък град, в който хората се познавали. Добрев обаче отрече да има общ бизнес с тях.

Тези хора според него били изключителни професионалисти с безспорни качества. Добрев ги описа като "истински дрийм тийм". Според него те пожертвали 3-4 пъти по-високи заплати и отишли да работят в общината само за да може ГЕРБ да изпълни предизборните си обещания и да започнат инвестиции.

"Заплатата на Консулов беше 4000 лева, а дойде за зам.-кмет за 1200 лева", каза политикът от управляващата партия. И заяви, че единствената му роднина на работа в общината е първата му братовчедка Росица Гаргова. За съпруга на Гаргова - Даниел Гаргов, който е председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент, пък обясни, че не е назначен, а избран.

По повод твърденията на Елена Йончева за многомилионните общински поръчки, които негови фирми са спечелили, Добрев обясни, че Гаргов имал само косвено и то миноритарно, участие, а мажоритарният собственик на фирмата бил човек близък до БСП - Величко Минев. Депутатът от ГЕРБ го определи като "ментор на покойния политик от БСП Димчо Михалевски".

"Николай Динков, втори в листата на БСП в листата в Хасково след Елена Йончева, също има спечелени договори за саниране", каза още Добрев.

Преди него в студиото на Нова телевизия гостува и Елена Йончева. Според нея "Суджук гейт" е детска приказка в сравнение с това, което става в община Хасково". "Тези хора не са поканени на празничната трапеза на Делян Добрев, а на работа в общината", каза тя. Според нея през договори за ремонт на пътища, саниране и други общински обществени поръчки през фирми с участието на Даниел Гаргов са преминали 100 млн. лева.

"И ножът, и хлябът се държат от едно семейство. Ако това е законно, това означава, че Добрев законно е окупирал общината", каза още Йончева, според която половината от блоковете, които се санират в града са през фирми с участието на Гаргов.

Хасковската сага бе коментирана и от вицепремиера Томислав Дончев, който каза, че скандалът в общината наподобява на риалити формат. "Трябва да се докаже има ли нещо незаконно. Останалото опира до сферата на морала. Понякога даден избор може да се окаже грешен", заключи той.

Водещи

Най-четени