120 нарушители си направиха купон с оркестър край Бургас, но полицията ги секна ВИДЕО 24.01 | 13:01

За момента се знае, че 60 души са избягали от мястото в село Медово, а другите са се скрили в стаите си. Полицаите не са успели да заловят нито един от гостите

От iNews.bg

Пореден голям скандал избухна, след като повече от 120 души бяха заловени на парти с оркестър край Бургас.

Случаят погазва грубо наложените противоепидемични мерки за борба с разпространението на коронавируса у нас.

Изцепката е станала в затворен комплекс от къщи за гости и ресторант в село Медово в подножието на източна Стара планина. Служителите на МВР са прекъснали партито, но не са задържали никого. Паркингът бил препълнен, а гостите започнали да бягат - явно предупредени за идването на полицаите.

За момента се знае, че 60 души са избягали от мястото, а другите са се скрили в стаите си. Полицаите не са успели да заловят нито един от гостите. Управителят на комплекса не е открит до момента за коментар, а служителите на реда не са влезли в заключените помещения заради липсата на прокурорска заповед.

Още от предходния ден големи компании са направили предварителни резервации за ресторанта, хотелската част също е препълнена. До идването на полицейските екипи обаче около 23:15 ч. управителят предупреждава по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукват да бягат към препълнения с автомобили паркинг, предава Нова тв.

При акцията на полицията, ресторантът се оказва заключен, осветлението загасено, а повече от 60 души скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигна и екип на РЗИ, който също не успя да открие управител или собственик на обекта.

Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметките си. Сред посетителите се оказа че има и немски граждани. Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта. Предстои проверка по случая.

Водещи

Най-четени