15-годишен счупил витрината на офиса на БСП в Бургас 26.02 | 15:57

Родителите на момчето ще платят щетите, които са за 1000 лева

От iNews.bg

15-годишен бургазлия е извършителят на счупването на витрината на офиса на "Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент”, разположен на ул. "Фердинандова”, осъществено на 23.02.т.г. Около 01:15 ч., посредством парче от базалтова бетонна плочка. Самоличността на младежа е установена благодарение бързите полицейски действия на служителите на Първо Районно управление – Бургас, сезирани в късния следобед на неделния ден, от офис-координатора, който констатирал нанесените материални щети по витрината, както и повреждането от хвърлената плочка на работещ телевизор, разположен в близост до счупеното стъкло.

15-годишният младеж обяснил, че малко преди инцидента заедно с трима свои приятели посетили заведение в Централната градска част, като при прибирането си към домовете, се сборичкали на улицата. Неумишлено бургазлията замерил приятелите си с базалтовото парче, но те успели да се предпазят и плочката счупила витринното стъкло и поставения в близост телевизор.

Стойността на нанесените от вандалския акт щети по офиса е оценена на сумата от 1 000 лв., която ще бъде поета от родителите на 15-годишния младеж. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Водещи

Най-четени