18-годишен арестант духна от Спешното в Благоевград 01.11 | 09:50

Той скочил с белезниците от прозорец, за да се измъкне на полицаите

От Ани Романова

Младеж, доведен за преглед от полицейски патрул, скочи през прозорец на Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград и избяга, съобщава БГНЕС.

Комичният, но дързък инцидент стана в 6:45 ч. тази сутрин. Патрул от двама полицаи доведе към 6:35 ч. закопчания с белезници около 18-годишен младеж, за да бъде прегледан от лекар преди да бъде задържан в ареста. Той използвал разсейването на полицаите, скочил през отворен прозорец и избягал.

След като бил вкаран в Спешното отделение, единият полицаи излязъл отвън, за да се обади по телефона, а колегата му пазил арестанта в отделението докато се освободи дежурният лекар.

През цялото време задържаният се озъртал и когато лекарят го поел за преглед в шокова зала, арестантът хукнал, изтичал по коридора към помещението, в което почиват лекарите, когато няма пациенти.

Младежът, както си е с белезниците, излязъл през единствения прозорец без решетки, стъпил на широкия перваз под него, след което скочил на паркинга от 2 метра височина. На бегом пресякъл паркинга пред болницата и побягнал към лозята в местността Баларбаши.

Водещи

Най-четени