2,4 млн. лв. вложили в елмрежата в Хасковско през 2011 г. 27.07 | 13:00

Новоизградените и ремонтираните електропроводи и кабели в областта са с обща дължина над 26,4 км

От Андриян Георгиев

За 6 месеца – от 1 януари до 30 юни 2011 г., "EВН България Електроразпределение" AД е инвестирало повече от 2,4 млн. лв. за подобряване качеството и повишаване на сигурността на електрозахранването в област Хасково, твърдят от пресслужбата на електроразпределителното дружество.

Реализираните до края на юни 2011 г. проекти обхващат изградени нови и ремонтирани над 5 770 м кабелни и въздушни линии средно напрежение, повече от 20 700 м кабелни и въздушни линии ниско напрежение, както и 15 нови трафопоста.

Някои от реализираните вече проекти в региона са реконструкция на мрежата в кв. "Република" в Хасково, изнасяне отчитането на електроенергията на границите на имотите и реконструкция на мрежата в Славяново и Любимец, реконструкция на електропровод за региона на с. Бодрово, община Димитровград, и други проекти с цел подобряване качеството на услугата.

От електроразпределителното дружество посочват, че планираната инвестиционната програма за цялата територия, обслужвана от "ЕВН България" за 2011 г., възлиза на 113,1 млн. лв. 

 

Водещи

Най-четени