24 области у нас с жълт код за опасно високи температури 12.08 | 08:42

Опасността от пожари остава

От iNews.bg

В сряда горещините ще обхванат цяла България. Жълт код за опасно високи температури е обявен в 24 области. Само в София, София област, Перник и Кюстендил няма обявен код.

В районите с предупредителен код живакът ще скочи до 37 градуса.

Опасността от пожари остава. Червен индекс за пожароопасност е обявен в част от областите Видин, Плевен, Велико Търново, Шумен, Добрич, Сливен, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Перник и област София.

Червеният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

1550419

 

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за цялата Северна и Източна България, както и част от Западна – областите Перник, Кюстендил, Благоевград, София и София-област. С оранжев индекс са и част от централните области Пазарджик и Пловдив. Този индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Водещи

Най-четени