33 градове на национален протест утре 10.11 | 18:03

Демонстрациите ще са срещу данъци, цени на горива, лекарства, застраховки и др.

От iNews.bg

Диференцирана данъчна ставка за горива, храни и лекарства, както и  незабавно спиране на законопроектите за "Гражданска отговорност” и за местните данъци и такси в частта автомобили, поискаха протестиращите срещу поскъпването на живота. В националния протест утре се включват 33 български града, включително и столицата, съобщава БНР.

Шест искания към  правителството и  парламента  поставиха протестиращите срещу поскъпването на живота и социалното убийство на българите, и дадоха срок от една седмица на управляващите. Александър Стамболийски от Националния координационен съвет на протестиращите:

"На първо място – диференциране на данъчните ставки за горива, лекарства и храни; незабавно спиране на законопроекта за "Гражданска отговорност" – да бъде издавана "Гражданска отговорност" на лице, а не на автомобил; незабавно ревизиране на възнагражденията на народните представители и на висшите държавни служители, като те бъдат обвързани с минималната работна заплата; ревизия на минималния осигурителен доход в зависимост от спецификата; съкращаване на ненужните държавни агенции и паразитни институции, които само вземат ресурс от държавния бюджет", обяви исканията на протестиращите Александър Стамболийски Националния координационен съвет .

Националният протест утре започва в 11:30 във всички областни градове, като отново се очакват блокади по основни пътни артерии.

Водещи

Най-четени