5% отгоре увеличение на заплатите в МВР обещал Борисов 03.11 | 17:09

Така парите на полицаи и пожарникари от Нова година ще се увеличат с общо 15 на сто

От iNews.bg

Премиерът лично пое ангажимент за увеличение на възнагражденията с още 5%, което означава, че общо, от 1 януари 2021 година се предвижда увеличението на заплатите на служителите в МВР, да е 15%. Другият ангажимент е да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в COVID-кризата, с идентични индивидуални финансови награди.

Това съобщиха от Синдикат "Огнеборец” след среща с вътрешния министър, предаде репортер на БГНЕС.

Това успяхме да договорим, подлежи на разговор с нашите колеги и ако те не са доволни, ще обявим протести. Получаваме половината от исканото, казаха още от синдиката.

"В момента тече онлайн заседание на Министерски съвет и лично аз като президент на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите бях включен чрез министъра на вътрешните работи да взема участие в заседанието на Министерски съвет. Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в Бюджета за МВР по перо Персонал за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5 процента. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15% от 1 януари 2021г. ", каза Венцислав Станков. Другият ангажимент, който поел премиерът, по думите на Станков, е да се компенсират всички служители на пожарната, които са участвали в преодоляването COVID-кризата и намаляването на последствията от нея, да бъдат наградени както всички служители от полицейските структури с идентични финансови награди индивидуални.

Станков посочи, че ще свика заседание на Управителния съвет, на който ще вземат решение какви ще бъдат по-нататъшните им действия.

Водещи

Най-четени