6-ти ден на антиправителствени протести: Площадът се оглася от около 50 000 човека(СНИМКИ/ВИДЕО) 14.07 | 21:06

От СДВР по-рано апелираха гражданите да не се поддават на провокации

От iNews.bg

6-ти ден на антиправителствени протести. В 17 часа софиянци се събраха пред президентството, а в по-късните часове се очаква да преминат със шествие по обичайния си маршрут до Орлов мост. Това съобщи репортер на Канал 3. 
 
Участниците днес са значително повече от вчера. Приблизително 50 000 скандират "Бойко чао" и "Гешев е позор". Видео на живо от протеста може да видите тук: https://www.facebook.com/otrovnototrio/videos/297508364703041/
 
Малко след 19:30 протестът пое по "Дондуков" към Народното събрание.Има информация, че после множеството ще се върне пред Министерския съвет.
 
А по-рано от полицията призоваха хората на жълтите павета да не се поддават на провокации. Според техни данни имало групи хора, които се опитват да контролират мирните протести.
  
По време на снощните демонстрации е задържан 33-годишен, който е счупил стъкла на автомобил. Мъже с качулки пък запалили факли. Като цяло обаче на петия ден от протестите не еимало сериозно напрежение. Ето и обобщението. 
 
На протеста мъж носи маската на американския президент Доналд Тръмп. Недалеч от него е бившият реформатор Велислав Минеков, сега сред неформалните лидери на протестите - Арман Бабикян и адвокат Хаджигенов.

От СДВР по-рано апелираха гражданите да не се поддават на провокации.

Служители на СДВР са ангажирани с охраната на протеста в центъра на София. Отново в първите редици са полицаите с жилетки "Антиконфликт"- ясно послание, че целта им е опазването на обществения ред и на сигурността за гражданите.

Водещи

Най-четени