COVID-19 няма да почива по празниците 11.12 | 16:43

СБА и БЧК продължават със своята кампания за превенция срещу коронавируса

От iNews.bg


СБА и БЧК обръщат внимание, че COVID-19 няма да почива по празниците. Главното действащо лице в кампанията – геройчето, призовава да не прекрачваме "червените линии". То ни дава някои полезни съвети, за да пазим близките си по празниците. еройчето си остава вкъщи, когато има температура или други симптоми. То проветрява автомобила си често и го дезинфекцира след всяко пътуване. Съветва ни и да избягваме области с повишен брой заразени от COVID-19.

Видеото може да откриете тук https://www.youtube.com/watch?v=byZ7QD0FeO4

Екипите на СБА и БЧК вече проведоха първия етап на кампанията. В него тя бе насочена към ученици, които използват масовия градски транспорт за придвижване. Посланията достигнаха до над 100 000 ученици чрез различни канали. Синдикатът на българските учители също подкрепи усилията на двете организации.

Вторият етап на кампанията е насочен към шофьори и пътуващи по празниците. 

Провеждането на кампанията в България е в партньорство с Международната автомобилна федерация ФИА и е част от общите усилия на ФИА и Международната федерация на Червения кръст за подкрепа на автомобилните клубове по света в борбата с коронавирус инфекцията.

Водещи

Най-четени