bTV Media Group с позиция в защита на журналистите си 16.10 | 19:30

Телевицията категорично няма да толерира лични нападки и опити за сплашване, както и целенасочено дискредитиране на журналисти

От iNews

Във връзка с участието на Костадин Костадинов, председател на политическа партия "Възраждане", в сутрешния блок "Тази сутрин" на 14 октомври и недопустимата лична атака срещу журналиста и водещ на предаването Мария Цънцарова, bTV Media Group изразява следното становище:

bTV Media Group вярва, че интегритетът и независимостта на медиите са жизненоважни за функционирането на всяко демократично общество. Заставаме зад всички наши журналисти, които продължават да служат на обществения интерес и търсят отговори на важни въпроси от отговорните лица и институции. bTV категорично няма да толерира лични нападки и опити за сплашване, както и целенасочено дискредитиране на журналисти за това, че изпълняват професионално задълженията си.

Вярваме, че подобно поведение е неприемливо и противоречи на демократичните ценности. Призоваваме всички политически лидери и публични личности да се отнасят към медиите отговорно и с уважение, както се очаква в едно демократично общество.

В светлината на този случай, bTV Media Group се ангажира да стартира по-широка обществена дискусия за справяне с речта на омразата и недопустимото поведение спрямо журналисти. На 12 ноември ще организираме форум с участието на ключови регулаторни органи и медийни организации, за да обсъдим заедно подходи, които да защитят достойнството и независимостта на журналистите и да гарантират медийна среда, основана на уважение, етика и прозрачност.

Водещи

Най-четени