Тагарев за дрона в Тюленово: Нямаме информация колко време е стоял там 18.09 | 12:15

Министърът обясни, че не се е налагало веднага да бъде задействан специализиран екип

От iNews

Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира инцидента с откритото край Тюленово летателно средство, за което снощи беше подаден сигнал, че става въпрос за дрон с предполагаемо взривно устройство. Министърът обясни, че не се е налагало веднага да бъде задействан специализиран екип:

"Оценката на риска и защо не сме действали през нощта е такава, че няма нужда да се действа през нощта, тъй като това само ще доведе до риск за екипа, който действа в случая и действаме в светлата част на деня. Има екип още в 6 часа тази сутрин или там в 6 и няколко минути е тръгнал. Имам предварителна информация, но не е окончателна информация, за да ви кажа точно чий е дронът и откъде е дошъл, но това, което със сигурност може да се предположи, че е свързан с войната, която Русия започна срещу Украйна. Нямаме информация нито колко време е стоял там. Нека да излязат анализите".

Министър Тагарев заедно с премиера Николай Денков посети Военномедицинската академия, предаде БНР. Двамата разгледаха химико-токсикологичната лаборатория, която е водеща за страната в областта на съдебно-токсикологичната експертиза и осигурява изследванията за употреба на алкохол и наркотични вещества при шофьори , военнослужещи, служители на МВР.

Водещи

Най-четени