Второто класиране за гимназиите остави 326 деца извън списъците 04.07 | 17:01

Подаването на документи за третото класиране е на 10 и 11 юли

От Антония Михайлова

326 седмокласници остават извън списъците след второто класиране за гимназиите. Те ще участват в трето класиране, за което трябва да подадат документи на 10 и 11 юли. Заявленията ще се приемат в училищата гнезда, а бъдещите кандидат-гимназисти ще трябва да пренаредят желанията си спрямо бала си и оставащите свободни места, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в София Ваня Кастрева.

На втория етап са класирани 2829 ученици и след него са останали около 13 паралелки, които са с ученици под минималния брой (26 или 28). Това означава, че те ще може да се запълнят при третото класиране, обяви Кастрева, цитирана от БТА.

И през тази година, както и през миналата, няма нито една паралелка, в която учениците изцяло да са се записали, обяви Кастрева.

При първото класиране в София са се записали 4083-ма ученици. След второ класиране в столицата няма свободни места в елитните гимназии, но на 10 юли ще стане ясно дали в тях ще има такива места, обясни Кастрева.

Класиралите се на втория етап седмокласници трябва да се запишат в училищата, в които са приети, от 5 до 8 юли. Записването става с оригинала на удостоверението за завършен седми клас и с оригиналната служебна бележка. За записването в професионалните училища ще е необходимо и медицинско удостоверение.

Резултатите от второто класиране можете да проверите тук с входящия номер от служебната бележка с резултатите от изпитите (22ххххх) и ЕГН.

На 15 юли ще излязат резултатите от третото класиране за прием след седми клас.

Водещи

Най-четени