Допуснахте голяма грешка с бежанците, Frau Merkel! 15.01 | 16:23

Герхард Шрьодер с остра критика заради отворените граници на Германия

От iNews.bg

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отправи сериозни критики към Ангела Меркел. Шрьодер, който бе начело на германската политика между 1998 и 2005 година, призна, че правителството допуска грешка, като позволява на неограничен брой бежанци да пребивават в страната, пише Коммерсант. 

"Възниква едно усещане, че националните граници вече нямат никакво значение. Това е опасно и неправилно. Възможностите на Германия за прием, обгрижване и интергация на бежанци, са ограничени. Всичко останало е илюзия", заяви той.

Бившият канцлер обяви, че партията на Меркел – ХДС, постоянно се е противопоставяла на приемането на новия закон за миграцията. "Това, което се случва днес, е игнориране на реалността", категоричен бе той.

Шродер отбеляза, че има стотици хиляди, които чакат да се разгледат молбите им за предоставяне убежище. Той призова Европа да започне по-тясно сътрудничество с Иран, който иска да играе по-сериозна роля за урегулирането на конфликта в Сирия и прилагането на споразуменията от Виена.

Водещи

Най-четени