Виваком пусна безплатен интернет в тролеите в Плевен 02.10 | 11:23

От Георги Велев

По-приятно става пътуването в градския транспорт на Плевен. Пътниците , използващи новите тролеи, вече ще могат да сърфират безплатно в мрежата. Безплатният интернет за хората е осигурен от мобилният оператор "Виваком", който работи заедно с общината по съвместния пилотен проект. Новите тролеи вече са оборудвани с необходимите 3G рутери и са на разположение на пътниците от 1 октовмри, съобщиха от "Виваком".

Мобилно устройство е монтирано на таблата на водачите на тролеите, ще поддържа връзка в реално време с централната диспечерска система, следейки изпълнението на разписанията на тролеите, зададения маршрут и евентуални закъснения във времето. Новото решение също така позволява чрез внедрената в таблета NFC технология да се идентифицира в реално време водачът на всяко превозно средство, което е в движение.

Пътниците могат да направят справка от своя смартфон и да бъдат информирани за актуалния график на тролеите. Услугата се финансира от Община Плевен.

В момента това е и единствената община у нас, оборудвала тролеите си с безплатен интернет. Услугата се предлага на 36 тролея в града, като скоро към тях ще бъдат добавени още 4.

Водещи

Най-четени