В Ловеч 14 камери следят за опазване на общественото имущество 24.11 | 14:30

Целта е да се следи денонощно за евентуални посегателства върху обекти

От Кремена Бедерева

Община Ловеч изгради система за видеонаблюдение за опазване на общественото имущество, съобщават от общинската администрация.

Вече действат 14 камери, поставени на различни места в града. Това е станало по решение на общинския съвет от август тази година. Целта е да се следи денонощно за евентуални посегателства върху обекти.

Поставянето на камерите е продиктувано от стремежа да се опази изграденото най-вече по проекта "Подобрение на физическата и жизнената градска среда в община Ловеч", по който беше реконструиран паркът "Баш Бунар", където са поставени над 40 нови осветителна тела, повече от 50 пейки и кошчета за смет, детски площадки с модерни съоръжения за спорт и отдих.

Изградени бяха и други обекти в града, включително и три подлеза. Средствата, вложени в проекта - около 9 милиона лева, са с източник ЕС.

Правилата са ясно формулирани и при не опазване на изграденото в рамките на пет години, бенефициентът - в случая общината - подлежи на санкции, чийто размер е над 50 на сто от стойността на целия проект, е мотивирал предложението си за системата за видеонаблюдение пред общинския съвет кметът Минчо Казанджиев.

Водещи

Най-четени