Кулинарната академия в Добрич за първокурсници от Европа и Азия 15.09 | 20:47

Около 1,5 млн. лв. са инвестирани в модерното кухненско оборудване

От Кремена Бедерева

Международната кулинарна академия в Добрич посрещна в първия учебен ден повече от трийсет първокурсници от България, Индия, Филипините, Турция, Литва.

Готвачите Едуардо Кортес от Мексико и Кжищов Жишк от Полша ще обучават новите студенти в кулинарните изкуства, съобщи директорът на академията Мария Полименова за БТА.

Възпитаникът на парижката Le Cordon Bleu Aidemie мексиканец владее тънкостите на френската, италианската, китайската и индонезийската кухня, а в родината си е водил собствено телевизионно предаване.

Кжищов Жишк ще предаде на студентите опита си като главен готвач в престижни ресторанти в Германия, Белгия, Исландия.

Той е и запален фотограф и обича да снима своите ученици, докато приготвят ястията, разказват в академията. Кулинарната академия, която е базирана в Международния колеж в Добрич, е създадена през 2008 година с подкрепата на Холандското правителство, за да подготвя кадри за туристическата индустрия.

Около 1 500 000 лева са инвестирани в модерното кухненско оборудване. Академията разполага с кулинарен театър, учебен ресторант "Талантите", изба, библиотека със специализирана литература.

Обучението по програмата "Кулинарни изкуства" е двегодишно, на английски език.

Водещи