Ловеч подобрява градската си среда с 15 млн. лв. 15.12 | 13:06

В три училища и една детска градина ще се подобри енергийната ефективност

От Кремена Бедерева

Община Ловеч ще подобрява градската среда със седем проекта за 15 милиона лева, съобщават от общинската администрация. Те ще бъдат осъществени през 2012 година.

По един от проектите "Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч" старата градска баня "Дели Хамам", построена през XVII век, ще се превърне във виртуален воден музей. В банята ще бъде възстановена в оригинален вид древна система за отопление - "хипокауст".

Проектът предвижда и изграждане на ефектно сценично осветление и озвучаване, както и атракционен кът в Ловешката средновековна крепост. Атракционно туристическо влакче ще вози туристите от старата баня до крепостта. По друг проект, на стойност 670 хиляди лева, общината ще изгради водна сцена в река Осъм.

В три училища и една детска градина ще се подобри енергийната ефективност чрез проект за 4 230 000 лева. Чрез фонд "Енергийна ефективност и възобновяеми източници" ще бъде подменена дограмата и котелната инсталация, ще се направи външно и вътрешно саниране и ще бъдат поставени соларни панели в едно детско заведение.

Водещи

Най-четени