Предай капачка - помогни на дете в беда 09.04 | 16:27

2300 килограма пластмасови капачки са предадени за вторични суровини в Симитли

От Цанка Донкова

Около 2300 килограма пластмасови капачки са събрани и предадени в община Симитли в подкрепа на глобалната инициатива Cap Project, съобщават от общинската управа.

Идеята е всеки да запази капачката от минералната вода или безалкохолната напитка и да я предаде, а със средствата от събраните вторични суровини да се подпомагат хора в неравностойно положение.

Инициативата, тръгнала в социалната мрежа Facebook неотдавна, е "заразила" и обществеността в Симитли. Повече от три месеца в общинската администрация, училищата, детските градини, социалните заведения, фирми и частни лица са събирали капачки от шишета. В резултат са събрани 160 кг.

Момиче от Симитли съдействало количеството, предназначено за финансиране на операция на две млади момчета от района, да набъбне драстично. Фирмата, в която тя работи в Благоевград, дарила за успешен старт на кампанията в Симитли 2140 кг капачки. Служителите там отдавна събирали капачки, като идеята им била с парите да си направят банкет. Всички в колектива обаче били единодушни в решението си да дарят събраните над два тона за благородната инициатива.

Средствата от събраните 2300 кг капачки ще се използват да се подпомогне лечението на Станислав и Илиян Ильовски от Симитли. На двамата братя им предстоят множество операции за възстановяване на двигателните функции.

Водещи

Най-четени