Ново 20! Застраховката на "Булмаркет" недостатъчна да покрие щетите 18.12 | 09:17

Това призна шефът на фирмата Станко Станков

От iNews.bg

Седмица след смъртоносния взрив в Хитрино, шефът на фирмата "Булмаркет" Станко Станков, собственик на авариралите цистерни, направи важно признание. Макар да заяви готовност компанията да си понесе отговорността, ако се установи, че вината е в нея, сега се оказва, че застрахователната полица нямало да покрие щетите от експлозията.

Ситуацията в шуменското село е следната: повечето от собствениците нямат застраховки на къщите. Пострадалите автомобили пък са без "Каско". Затова ще трябва да разчитат на обезщетения само от фирмата превозвач.

"Ние от наша страна със сигурност ще трябва да покрием щетите допълнително над застраховката. Фирмата носи своята отговорност, ако се докаже, че има вина", посочи Станков пред bTV.

От "Булмаркет" не казаха на каква стойност е застраховката, но лимитът X е 500 хиляди лева. Те няма да стигнат и пострадалите вероятно ще получат минимални обезщетения.

"Ние сме наели адвокатска кантора, за да бъде в помощ на хората", коментира кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

За обезщетения обаче все още не може да се претендира. Това може да стане едва в края на делото за експлозията на гарата, при това само ако се докаже вината на машинистите или на превозвача.

Водещи

Най-четени