За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Съдът отхвърли иска на бившия главен прокурор за четвърт милион лева
Гешев загуби дело за 250 000 лева
20.12 | 14:00
-
Строителен предприемач: Голяма част от сделките с имоти в България се изповядват на цени под пазарните, за да се намали дължимото ДДС
Нови правила при сделките с имоти
20.12 | 13:40
-
Платеното майчинство да продължи и при по-ранно връщане на работа, за да се подкрепи положителния демографски тренд у нас
Такава идея лансира в ефира на БНР Лидия Шулева, бивш министър на труда и социалната политика,...
20.12 | 13:00
Най-четени
-
Депутатите излизат във ваканция до 5 януари включително
Предложението за коледна ваканция на ПП-ДБ беше за периода от 24 декември до 1 януари, но то...
20.12 | 09:59
-
Започва голямото пътуване преди празниците
Униформените ще се следят и за превишена скорост, използване на предпазни колани, употреба на...
20.12 | 09:40
-
Хаос в София. 90 автобуса по 26 линии спират днес заради стачка
„Готови сме на преговори. Чакаме работодателя. Няма да оставим хората да нямат достойни...
20.12 | 10:20
-
МОН предлага оптимизация на училищната мрежа заради липса на пътуващи деца
Закриват 39 средищни училища в страната
20.12 | 10:40