Ангелов: Здравна криза няма, никой няма да връща КПП-тата 29.09 | 09:44

Не знам на какво се дължи слуха за затваряне на училища в края на октомври, казва министърът

От iNews.bg

Няма здравна криза в България. Разработват се ясни и точни критерии за бройката на заболелите от COVID-19 по места. Нека не създаваме усещане у хората за страх и паника. Това заяви пред бТВ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, предаде БГНЕС.

Не знам на какво се дължи слуха за затваряне на училища в края на октомври. Категорично нямаме такива планове. Вариант за връщане на КПП-та също не се обсъжда.

Ремонтът в Александровска болница започва. До края на годината предстои отпускане на още средства по инвестиционната програма, която беше одобрена преди аз да бъда министър, заяви още проф. Ангелов.

Той не даде конкретни срокове, в които ремонтите в Александровска болница ще бъдат извършени. Програмата е три годишна, каза още проф. Ангелов, който преди да бъде назначен за министър на здравеопазването беше директор именно на Александровска болница, където има помещения в покъртително състояние, по думите на настоящия министър, от 50 години.

Предстои и старт на строителството на филиали на Спешна помощ в Северна България като част от плана за модернизация. Предстои и доставянето на нови линейки, съобщи министърът.

В Русе имаме възможност да започнем строителство на нови центрове и ремонт на стари, уточни проф. Ангелов. Така, там където няма ЦСМП, ще може да бъдат изградени нови и хората да получават навременна медицинска помощ. Имаме и достатъчно лекари, каза още здравният министър. Той припомни за одобрението на средства за закупуването на хеликоптерни линейки. Първоначално е съобщено, че държавата с евросредства ще купува 2 въздушни линейки, но проф. Ангелов каза, че предстои да се реши броят. 

Водещи

Най-четени