Вижте какво ще си причините, ако готвите много 15.12 | 15:38
Американски учени с ново гениално откритие

Домашната храна може да не е толкова здравословна. Американски учени установиха, че колкото повече време хората посвещават на готвенето, толкова по-голям е рискът за тях от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно и висок холестерол, съобщи в. Daily Telegraph.
Тези, които не прекарват много време край кухненската печка, намаляват риска си от заболяване с повече от една трета. Една от причините за тези резултати е, че когато яденето е приготвено у дома, хората си сипват по-големи порции.
Освен това напоследък готовите храни са по-здравословни и така намалява предимството на домашната кухня. Изследването на учените от медицинския център на университета "Ръш" в Чикаго е обхванало над 2700 жени на възраст от 42 до 52 години.
Те са проследени 14 години за пет маркера на метаболитния синдром - затлъстяване, мазнини в кръвта, холестерол, високо кръвно, кръвна захар. Високите показатели едновременно при три от тях се свързват с по-голяма опасност за сърдечносъдови заболявания.
Рискът от метаболитен синдром се увеличава с възрастта, но е по-голям при отделящите повече време за готвене.
Водещи
-
ВСС реши дава безвъзмездно на европрокуратурата сградата на бившата централа на ДПС
Решението беше взето с 13 гласа „за“
28.07 | 17:30
-
Кеворк Кеворкян: Невменяеми 2
28.07 | 17:15
-
Разтърсващо обръщение на дядото на Сияна
Старши пожарникар Георги Ламбев призова за подкрепа пред съда в Плевен на 30 юли
28.07 | 17:00
Най-четени
-
Дете е в кома след падане от петия етаж на хотел в Китен
Състоянието на 14-годишното момче е много тежко
28.07 | 09:45
-
Журналист: Ефективността на КПК е 1%
Заплатата на председателя ѝ е 14 500 лева, заяви Йово Николов
28.07 | 11:00
-
Европа ще бъде наводнена с американски автомобили
Това може да се случи, след като Брюксел сключи търговско споразумение с Доналд Тръмп, пише...
28.07 | 12:00