Вижте 5 вкусни изкушения за бърза и здравословна храна 07.08 | 09:17

Рецепти за най-вкусните бургери на света, че и полезни

От Лазар Тодоров

Кой не обича вкусните сандвичи? Мисля, че всички и това е едно от нещата, който си заслужават лошите последици след употребата им, защото удоволствие от толкова вредната, но любима на милиони хора по света храна, си остава вкусът и насладата, които те носят.

А вие знаете ли как се приготвят вкусотиите ,типични за американската кухня?

Вече има какви ли не видове бургери от класическите, през пуешките до "извратените" вегетариански такива.

Разбира се, за приготвянето на всеки един вид си има определена рецепта, с която да стане неустоимо удоволствие за всеки един човек. Сега ви предлагаме няколко вида сандвичи, предложени от здравословния сайт Health.com, с който определено ще си оближите и чинията след хранене.

Първото ни предложение е Wendy's Jr. Hamburger

1356747

Здравословната храна трябва да съдържа около 500 калории, казва Катерин Броокинг, която е съорганизатор на AppforHealth.com. Можете най-елементарно да си правите бургер, като препечете малко хлебчета и сложите между тях парче месо, споделя тя. Тази рецепта е здравословна и съдържа малко количество калории. 

Следващото ни вкусно изкушение е In-N-Out Burger's Hamburger с лук

1356748

В този хамбургер с лук се съдържат много протеини. Обикновено го поръчват в Калифорния и на Западното крайбрежие. В него се съдържат не особено количество калории. Има около 240 калории, 17 грама мазнини, 370 милиграма натрий. А ако поискате кетчуп вместо сосовете, с който се предлага, ще спестите още около 80 калории. 

А искате ли нещо малко по-нестандартно? Опитайте най-добре бургер с гъби и сирене. Dairy Queen's Mushroom Swiss GrillBurger е чудесно предложение за авантюристите

1356749

Сандвичът се покрива отгоре с гъби, за да бъде малко по-здравословен от този на конкуренцията. Гъбите могат да бъдат изпържени с масло или масло с високо съдържание на мазнини. В него има 590 калории, 35 грама мазнини и 700 милиграма натрий. Здравословно, нестандартно и вкусно.

Ако сте вегетарианци и уважавате живота на хората, за вас най-доброто е Denny's Veggie Burger

1356744

Той е известен, като "американска вечеря". Той съдържа органични храни, зеленчуци и богата на протеини соя. Поръчва се извън менюто и в него могат да се добавят сирене, спанак, домат и изпечени гъби. Всичко това достига до удивителните 540 калории, 13 грама мазнини и 1,340 милиграма натрий. Да си вегетарианец не било чак толкова лошо накрая май? 

Хайде сега нещо малко по различно за всичко любители на класическата американска храна ви предлагаме Hardee's and Carl's Jr.'s Charbroiled Turkey Burger

1356743

В основата си съдържа пуешко месо, което има по-малко калории от говеждото. Но, когато сте в ресторант никога не можете да сте сигурни, кое е по-доброто пуешкото месо или месото от говедо. Ще разберете, че този сандвич е много вкусен и приятен когато се комбинира със сирене, бекон и дори пържени кръгчета с лук. В него има малко по-малко от 500 калории, което е чудесно за трениращите хора. 

 

Водещи

Най-четени