Водораслите могат да направят чудеса с главата ви 12.11 | 13:20

И да ви отърват от главоболието и махмурлука

От Кремена Бедерева

Следващия месец на вратата ще почукат коледните и новогодишните празници. С тях и препиването, и махмурлука, но как да се справим?

Оказва се - има лек - и той се крие във водораслите.

Съставките, съдържащи се в синьо-зелените водорасли, имат свойството да регенерират клетките и са най-добрият лек срещу препиване при задаващите се коледни и новогодишни празници.

Тези водни растения съдържат шест пъти повече антиоксиданти, отколкото боровинките и повече калций от млякото. Те са прекрасно средство срещу гаденето и главоболието след наблягането на алкохола по време на празненствата.

Синьо-зелените водорасли освен това успешно се преборват с умствената умора и общата отпадналост. Във Великобритания тези растения виреят на повърхността на езерото Блангдън в графство Съмърсет, припомня БТА.

Те могат да се употребяват не само в "извънредни случаи", каквито са битките с махмурлука. Консумирани всеки ден, те спомагат за регенерирането на клетките на кожата, косата, на мускулите и на костите. Водораслите съдържат жизненоважни хранителни вещества, от които се нуждаят клетките, за да се хранят и успешно да се делят.

Те метаболизират алкохола чрез черния дроб много по-успешно от познатите лекове срещу махмурлук. Не е зле да се използват и след приключването на празниците. Синьо-зелените водорасли имат силно подмладяващ ефект и предпазват от дегенеративни болести, твърдят специалистите.

Водещи

Най-четени