Диетолог каза кой е най-вредният алкохол и защо 22.01 | 19:20
Вижте и коя спиртна напитка е най-безвредна

За тези, които не искат напълно да се откажат от алкохола, известният диетолог и експерт по здравето на червата д-р Дарил Джофре споделя своите препоръки за най-добрите и най-лошите алкохолни напитки за цялостното здраве на човека.
Коя напитка не причинява много вреда, но от коя трябва да стоите далеч, разкрива New York Post.
Кой алкохол е повече или по-малко безопасен?
Д-р Джофре разкри, че джинът е любимият му избор за здравословен алкохол. Той обясни, че екстрактът от хвойна е най-малко киселинният алкохол с рН 7, което го прави по-близо до неутрално от по-киселите напитки като вино или бира, които са средно между 3 и 4.
"Това по-високо pH го прави по-щадящ за стомаха и по-малко вероятно да наруши киселинно-алкалния баланс на тялото ви", каза експертът.
Освен това джинът е без захар, "което е от решаващо значение за избягване на вредните ефекти от скоковете на кръвната захар и минимизиране на възпалението."
Въпреки това, не трябва да използвате коктейли на основата на джин, тъй като добавките обикновено съдържат много захар и калории.
Но защо джинът е полезен?
Проучванията показват, че плодовете от хвойна, крайъгълният камък на джина, имат подмладяващи свойства благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти.
Тези антиоксиданти не само укрепват клетките, но също така подобряват притока на кръв и помагат за изхвърлянето на токсините от червата, поддържайки цялостното здраве на храносмилането. Според диетологът на знаменитостите, противовъзпалителните съединения в плодовете на хвойната също са известни с това, че се борят с оксидативния стрес и подобряват здравето на кожата.
Кой алкохол е най-лошият?
Но има лоши новини за ценителите на бирата. Според доктора бирата е най-лошият избор за пиене. Този алкохол ще ви причини силен махмурлук сутрин.
"Бирата съчетава висока киселинност, глутен, захар и странични продукти от ферментацията, което я прави храносмилателна и метаболитна катастрофа", каза той.
Бирата се прави от ферментирали зърна като ечемик, пшеница и царевица. Много от тези зърнени храни съдържат глутен, източник на възпаление, стомашно-чревно дразнене и ужасяващото пропускливо черво.
За тези, които са чувствителни към глутен, бирата ще отслаби чревната лигавица, причинявайки системно възпаление с течение на времето, което е свързано с много хронични заболявания. Процесът на варене също оставя след себе си конгенери, химически странични продукти от ферментацията, които увеличават махмурлука и натоварват повече черния дроб.
Бирата често съдържа консерванти и добавки, които допълнително увеличават възпалението, нарушават здравето на червата и ви карат да се чувствате по-зле на следващия ден.
*Източник: Vesti
Водещи
-
Асен Василев е петият заподозрян по делото "Коцев"
Софийският градски съд решава дали да остави в ареста кмета на морската столица
11.07 | 20:13
-
15 467 зрители са присъствали на стадион „Георги Аспарухов“ в четвъртък вечер
Двубоят между Левски и Апоел Беер Шева се оказа най-посетеният мач от първия предварителен...
11.07 | 18:00
-
До края на годината ще бъдат осигурени близо 200 единици различна техника за гасене на пожари
Сред тях са още 20 дрона за наблюдение, над 70 мобилни системи, различни видове пожарни, каза...
11.07 | 17:20
-
Експерт обяснява кога може да се придобие собственост по давност и как да се защитят правата пред Европейския съд
Права при наследени имоти
11.07 | 16:59
Най-четени
-
Борисов заяви, че всички държави завиждат на България за успехите
Борисов поздрави МВР за разбитата нелегална фабрика за цигари в Хасковско.
11.07 | 10:15
-
Вотът на недоверие не мина: Политически реакции, след като кабинетът „Желязков“ оцеля
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
11.07 | 10:45
-
Павел: Вече мога да го обявя официално - за второ лято съм в Дуранкулак
Той застава рамо до рамо с Ралица Паскалева, с която вече снимат най-новите епизоди на...
11.07 | 12:45
-
Росен Желязков обеща помощ на Зеленски за възстановяването на Украйна след войната
Кредитен рейтинг и икономически перспективи
11.07 | 13:30