Д-р Мирослав Ненков: Трудно ще бъдат изтръгнати кърлежите от здравната система 07.10 | 10:44

Относно арестите в две болници заради търговия на черно с лекарства за онкоболни тай призова да се изчакат присъдите

От Ани Романова

Трудно ще бъдат изтръгнати кърлежите от здравната система, те са много мощни. Това обяви в предаването "Тази неделя” по бТВ анестезиологът д-р Мирослав Ненков относно поредния опит за реформа в системата.

Той уточни, че знае имената на "кърлежите”, някои лично познава, но няма да ги назове, защото те най-вероятно ще успеят да го съдят за нематериални щети. Това, с което се е захванало Министерството на здравеопазването е много смело, да видим какво ще стане, допълни лекарят. 

Според д-р Ненков основната разлика между западните системи и нашата е в отношението към пациента – при нас той е на второ и трето място. Отношението към пациента трябва да се възпитава у студентите по медицина, смята известният анестезиолог.

Относно арестите в две болници заради търговия на черно с лекарства за онкоболни д-р Мирослав Ненков призова да се изчакат присъдите.

По думите му не е работа на един зам.-главен прокурор да произнася присъди (зам.-главният прокурор Иван Гешев нарече задържаните "търговци със смърт), а неговата работа е да събере доказателства, за да бъде произнесена присъда.

Водещи

Най-четени