Ето кога ще отшуми втората грипна вълна според проф. Кантарджиев 07.03 | 10:58

Не всеки, който кихне, е заразен с коронавирус, каза той

От iNews

В момента доминиращ е грип "Б".  Това каза в предаването "Тази събота" по БТВ  директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, който коментира втората грипна вълна и коронавируса. "Децата не са били в контакт с този грип "Б" и затова те страдат най-много сега.

Грипната ваканция дойде много добре, но искам да отправя една молба към майките и бабите им - скъпи майки, не качвайте децата си на аеропланите за Северна Италия. Не ги пращайте и в моловете. По-добре една разходка навън нищо, че вали. Ясно е, че на бабите им е по-лесно да пратят внуците на кино в мола вместо да ги гледат, но това не е правилно. Предполагам, че втората грипна вълна ще отшуми до 10 дни", прогнозира той. 

"Не всеки, който кихне, е заразен с коронавирус. Съвременият човек се разглези. Трябва да бъдем по-отговорни към собственото си здраве, към здравето на близките си и към обществното здраве. Българите трябва да бъдем малко по-дисцплинирани. Всички трябва да спазваме определени правила, като най-важното и просто е да си мием ръцете редовно", призова проф. Кантарджиев. 

 

 

Водещи

Най-четени