За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Нови взривове в Бейрут, има жертви и стотици ранени (ВИДЕО)
Избухнали са ръчни радиостанции, използвани от ливанската въоръжена групировка „Хизбула“
18.09 | 21:15
-
Васил Велев: Цената на тока за бизнеса у нас е 3-4 пъти по-висока от тази в Северна Европа
Това не е държавна помощ, това е възстановяване на част от надвзетото и то не е на калпак, а е...
18.09 | 21:00
-
Президентството: Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на РСМ не будят оптимизъм
„Принадлежността към Обединена Европа изисква реална воля, системни усилия и конкретни...
18.09 | 20:45
-
Без нови любовни връзки: Започва коридорът на затъмненията
Той ще продължи до 2 октомври
18.09 | 20:30
Най-четени
-
Джокович най-после успя да чуе на живо любимата си българска песен "Луда по тебе"
Камелия го изненада
18.09 | 08:34
-
Енергийният министър: Приехме допълнение към програмата за скъпия ток
То бе прието на заседанието на МС днес
18.09 | 13:12
-
Първият учебен ден събра и разделените
Ето ги "звездните" първолаци тази година, чиито родители са добре познати от екрана, сцената,...
18.09 | 10:45