За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама
Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Бюджет 2026 отразява случващото се в политическия живот у нас в последните 4 години
Това заяви Теменужка Петкова
15.11 | 10:00
Най-четени
-
САЩ направиха изключение за България от санкциите срещу "Лукойл"
Отсрочката е до 29-и април
15.11 | 04:15
-
Борисов обяви успех за "Лукойл": Вече ще бъде, както беше!
В пост във Facebook лидерът на ГЕРБ благодари на Министерския съвет и на широк кръг партии за...
15.11 | 05:01