За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама

Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
Филм за рок бунтарката Милена Славова тръгва от 18 юли по кината
„И никой не пита защо“ представя пътя на певицата през годините
18.06 | 14:20
-
Папа Лъв XIV се оказа роднина на Мадона и Анджелина Джоли
Разследване на The New York Times проследи родословието на 69-годишния понтифик
18.06 | 14:00
-
На НВО по БЕЛ седмокласниците са правили преразказ на "Урок по японски" от Виктория Бешлийска
Изпитът започна в 9.00 часа и продължи 165 минути
18.06 | 13:50
Най-четени
-
София: При санитарен минимум 80 спешни екипа, ние имаме 10-12
„На дневното дежурство в този ден са били 10 линейки и на нощното са били 10 линейки“, каза...
18.06 | 10:18
-
Радев: България може да е регионален фактор със стратегии
Просперитетът на всяка държава зависи от функционирането на приобщаващи политически и...
18.06 | 11:45
-
Самолетът с българските граждани, евакуирани от Израел, успешно кацна на летище "Васил Левски"
Операцията по евакуация
18.06 | 08:30
-
МЕЧ: Проксито на ГЕРБ в Народното събрание - "Възраждане
Това заяви лидерът на МЕЧ Радостин Василев в кулоарите на парламента.
18.06 | 12:00