За кои съставки в храната трябва да внимаваме? 06.02 | 07:45
Или всичко, което трябва да знаете за аспартама

Съвременните хранителни продукти изобилстват от т.нар. Е-та, чиято цел е да "подобрят” качеството на храната. Всъщност това, което правят, е да засилят ефекта от нея върху вкусовите рецептори.
В замяна на това сериозно увреждат здравето ни. Е-тата представляват химически съединения, облечени в лъскави опаковки. В това число брои и аспартамът, който се слави като един от най-използваните изкуствени подсладители.
Аспартам можем да открием дори в дъвките и в редица храни, които си хапваме ежедневно.
Как точно да познаете, че храната ви съдържа подобни вредни съставки можете да научите от Kulinar.bg.
Водещи
-
София е най-опасният град за децата в Европа
София е на дъното и при обезопасяването на велоалеите, отбелязва международно проучване
25.05 | 18:00
-
Светлана Гущерова иска триъгълно лице
Тя буквално не излизала от клиниките за естетика, твърди клюката
25.05 | 17:40
-
Сбогуваме се с Кирил Ивков в четвъртък
„Синята” легенда си отиде от този свят на 78-годишна възраст
25.05 | 17:20
-
Всеки ден четирима българи умират от хепатит заради ненавременно лечение
Д-р Аспарух Илиев коментира стряскащите данни за тази болест, както и за другите опасности,...
25.05 | 17:00
Най-четени
-
Нинова: Пеевски е ключовата фигура, Борисов е притиснат и ще приключи като Доган
"Непокорна България" е за референдум за еврото, подчерта тя
25.05 | 12:40
-
Медицинските сестри излизат на ефективен протест по подобие на софийските шофьори
От Синдиката на българските медицински специалисти искат заплатите им да са 150% от средната...
25.05 | 16:00
-
Киселова: Конституционният съд със своя акт ще сложи окончателно край на този спор
Председателят на Народното събрание коментира злободневни теми
25.05 | 13:00