Издирват пътниците на цял самолет заради трима с COVID-19 на борда му 29.04 | 16:17

Търсят се още шофьори на таксита и други коли, извозили ги след кацането в София

От iNews.bg

Властите издирват пътниците пътували с полет на "България еър" от Амстердам до София на 26 април, заради установени три случая на зараза с Covid- 19, съобщиха от Националния оперативен щаб, цитирани от БНР. На борда на самолета са пътували общо 95 души.

Доцент д-р Ангел Кунчев апелира:

"Получихме информация за полет на "България eр" – 462, от 26-и (април) Амстердам - София. До момента открихме трима положителни. Снощи в 12 часа направихме точен списък и РЗИ-тата вече издирват тези хора, но ще бъда много благодарен, ако всеки, който е участвал в този полет - това са 95 души, активно потърси колегите в РЗИ, за да организираме изследването".

Издирват се и шофьорите на таксита и леки коли, извозили пътниците от полета:

"Нека се обърнат към колегите от РЗИ", посъветва д-р Кунчев.

Полицията обяви, че съдейства на екипите на здравните инспекции за откриването на пътниците. При влизането си в страната пасажерите са длъжни да попълват декларации на Летище "София" и да се намират под 14-дневна карантина. Декларациите се предоставят на екипите на РЗИ на Летище "София". В тях се съдържа информация за това откъде са пристигнали и на какъв адрес ще бъдат по време на карантината. С тези данни разполага и МВР.

Шест души от този полет от Амстердам са от хасковското село Брягово и те вече са поставени под карантина, съобщи кметът на селото Делчо Митев:

"От полета, с който са пътували от Амстердам, са шест човека, от които и шестимата са тука".

60 са жителите от селото, които работят в Нидерландия. Очаква се тази вечер  с друг полет да се завърне семейството на починал там техен близък - 43-годишен мъж от Брягово:

"Очакваме довечера да дойдат още петима човека, които са семейство на починалия в Амстердам", посочи Делчо Митев.

Водещи

Най-четени