Изследват и трима от Хасково със съмнения за 2019-nCoV 04.02 | 12:58

Резултатите от тестовете им се очакват скоро, няма да се докаже китайският вирус, смятат лекарите

От iNews.bg

Трима души са под наблюдение със съмнения за коронавирус в Хасково. Те са настанени в инфекциозното отделение на хасковската болница и са под карантина, съобщава БНТ. Всеки момент се очаква да бъдат готови резултатите от тестовете, които най-вероятно, според лекарите, ще отхвърлят наличието на заболяването.

Хората са в добро общо състояние. Двама от болните са семейство, което е било на почивка в Тайланд. Третият е 22-годишен мъж, който преди 2 седмици се е завърнал от Шри Ланка.

"Те съобщават, че там не е имало болни и няма данни за контакт. Те се прибират на 26-и януари и съответно еднократно вдигат температура, единият на 28-и, другият на 29-и, с лека отпадналост. Без да имат кашлица, без да имат тежко изразена симптоматика на белодробна инфекция. И понеже идват от такъв регион, съответно личният лекар ги е насочил. Беше създадена вече една паника около това. Затова вече са изолирани и за тяхно добро и за добро на обществеността", казва д-р Красимира Кинова, началник на инфекциозно отделение, МБАЛ-Хасково.

Водещи

Най-четени