Как да изчистим месото от химикали преди готвене? 25.06 | 15:39
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа
В наши дни качеството на месото на рафтовете на магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни, но изборът на истински правилния продукт е доста труден.
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които, разбира се, остават в месото. Въпреки това е доста лесно да се неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е възможно. Материалът Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.
Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол (разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността напълно да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.
След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново със студена вода и го напълнете с прясно приготвен физиологичен разтвор. Оставяме за още 1 час.
Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2 см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата да заври, оставяме за 1 минута и махаме от котлона.
След това готвим месото по всякакъв начин.
Източник: Zdrave.to
Водещи
-
Добра новина за собственици на апартаменти в Елените
Премахват се покрития върху реката, не жилищни сгради
21.11 | 10:44
-
Борисов: Тези протести са за това - да не се приеме бюджет в евро
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протестите пред НС, провели се в...
21.11 | 10:15
Най-четени
-
Заплащането за 31 декември и 2 януари ще е различно
Работещите по график - при сумирано изчисляване на работното време, по време на официалните...
21.11 | 09:30
-
Жълт код в 18 области у нас за силен вятър
21.11 | 07:58