Кръвната група определя правилната храна 23.09 | 11:30

Вижте какво меню е препоръчително за вас

От Цанка Донкова

Факт е, че без храна не може да живеем. Но също така е факт, че колкото хора има по земята, толкова и различни менюта могат да бъдат сформирани. Тук е обаче моментът да си зададем въпроса дали всичко, с което се храним е полезно за нас.

"Можем да разберем коя е най-правилната храна за нас с помощта на кръвната ни група. За всяка от различните групи съществуват продукти, които са препоръчителни и такива, които е много желателно да избягвате да консумирате. Това обяснява доктор Добринка Атанасова в ефира на TV7.

Според нея храната е различна за всеки човек и именно затова винаги в едно семейство има хора, които боледуват повече, тъй като не консумират правилните продукти за кръвната си група.

Специалистът допълва, че не е нужно да готвим различно за всеки член от семейството си, а просто трябва да избираме общи храни, подходящи за всяка от четирите групи.

"Трябва да забравим млечните храни – всички продукти от тях, защото те са много вредни и не се разграждат след 25 години, а стават отпаден продукт, категорична е д-р Атанасова. Ако искаме да намерим заместител на калция от млякото, това е сусамовият тахан", обяснява д-р Атанасова. Тя предупреждава категорично, че пилешкото е най-отровното месо и не бива да се консумира при никакви условия, независимо от кръвната ни група.

Що се отнася до различните групи и подходящата храна за всяка от тях специалистът посочва, че за Нулева кръвна група са подходящи всички червени храни, с изключение на доматите. Хората с А кръвна група трябва да наблягат на вегетианството, както и всички бобови и кореноплодни култури, много сурови ядки, но в никакъв случай банани.

Притежателите на B кръвна група могат да се хранят с козе сирене, овче, агнешко и заешко месо. За представителите на AB кръвна група е пуешко, агнешко, заешко месо, зърнената култура елда не се препоръчва, от всичко друго може по малко.

Водещи

Най-четени