Мъжът на починалата жена от COVID-19 се влошава, нови заразени няма 12.03 | 09:12

От 136 изследвани проби във ВМА за 24 часа положителна е само една – на лекарката

От iNews.bg

Има сериозно влошаване в състоянието на мъжа с коронавирус в "Пирогов”. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС. В Пирогов в 12:00 ч. тази нощ се е наложило той да бъде интубиран и състоянието му върви от тежко към критично. Мъжът вече е на апаратна вентилация, съобщи още Мутафчийски. 

Вчера следобед съпрогата на въпросния мъж почина вследствие на коронавируса.

136 проби са изследвани във ВМА през последното денонощие, от които 1 е положителна – на медицинското лице – седмият случай с коронавирус. Жената е настанена във ВМА. Това е наша колежка, която работи в друга болница. След посещение на два конгреса в Европа е положителна и след двете проби. Няма драма в състоянието й. Тази нощ приехме едно от нейните контактни лица, което също е в грипоподобно състояние, не е в тежко състояние. Днес ще изпратим пробите и за това контактно лице. Пристигат и другите пробите на контактните лица на същата тази колежка, добави Мутафчийски.

120 380 е общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб, новите случаи са 7158 – в Италия са над 2000 новите случаи, там общо над 12 000 са заразените. Тръмп забрани полетите от и за Европа. В Албания има 3 нови случая, в Гърция – 9 нови случая, в Румъния 15 нови случая, Сърбия 6 нови случая, Хърватия 3 нови случая, Словения вече са 57 случая общо.

В Габрово и Плевен болните с коронавирус са добре, във фаза на възстановяване са.

По отношение на коронавируса се изискват строги мерки за безопасност на персонала, противоепидемични и хигиенни мерки, каза още Мутафчийски. 

Водещи

Най-четени