Нинова към болните от COVID-19: Слушайте лекарите, бъдете дисциплинирани 02.11 | 14:16

Въпреки видимата умора, медиците са много всеотдайни към пациентите, подчертава тя

От iNews.bg

"Много ми се иска скоро да ме изпишат, но лекарите преценяват. На системи съм четвърти ден. Температурата понамаля, но другите симптоми ги имам". Това каза за състоянието си председателят на БСП Корнелия Нинова в интервю за Агенция "Фокус". Лидерът на българските социалисти бе приета в болница в петък след положителен тест за COVID-19.

За хоспитализирането си Нинова обясни: "В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен и лекарите прецениха, че при тези симптоми трябва да ме хоспитализират".

Корнелия Нинова изрази благодарност към целия медицински персонал, като отбеляза, че въпреки видимата умора, са много всеотдайни към пациентите.

На въпрос какво би казала на хората като човек, който боледува от коронавирус, Нинова отговори: "Да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите, да бъдат дисциплинирани, каквото им кажат да го изпълняват. Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания - и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж."

Водещи

Най-четени