Подправки в манджата - по-вкусно, но и по-полезно 31.10 | 12:53
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея.
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.
По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.
Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.
Водещи
-
10-процентов ръст на разходите за заплати в бюджетния сектор през 2026 г. искат от КНСБ
От синдиката настояват правителството да предприеме действия за транспонирането на две ключови...
27.07 | 14:00
-
Аръков ще снима свой сериал за Нова
Актьорът има концепцията за него от няколко години и дори е бил на косъм да започне с...
27.07 | 13:40
-
Илон Мъск е в списъка "Епстийн"?
Това твърди Гилейн Максуел - бивша любовница на педофила Джефри Епстийн, който е бил и неин шеф
27.07 | 13:20
Най-четени
-
Астрофизик: 5 доказателства, че има живот след смъртта
27.07 | 12:00
-
Дайнов: Нови протести са възможни през октомври
Кабинетът ще падне тогава, когато Пеевски реши, че е подготвил достатъчно властова база, така...
27.07 | 10:20
-
Лимони и ябълки поскъпват на борсата
Повечето зеленчуци поевтиняват, сочат данните на ДКСБТ
27.07 | 11:00