Реформа във Фонда за лечение на деца - връща се старият директор 15.08 | 15:15

Фондът работи ефективно под негово ръководство, смята министър Ненков

От Теодора Кокаланова

Павел Александров отново поема поста директор на Фонда за лечение на деца. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. 

"С Павел Александров се запознах преди година и половина, когато бях заместник-министър на здравеопазването. Тогава течеше проверка във фонда, която не показа нищо съществено. С тази проверка направихме проучване на работата на фонда, оказа се, че работи много ефективно под негово ръководство", подчерта Ненков. 

По думите му е изразходвана една значителна част от сумата, която е предвидена на годишна база за фонда и това налага смяната на директори, както и може би на част от обществения съвет. "Директорът на онкологията не е свален. Той е върнат обратно. Това е един от директорите, уволнени в последния момент на предишното правителство", допълни министър Мирослав Ненков относно смяната в някои от управленията на болниците.

Министърът изрази настройка за откритост и отвореност на комуникацията между него и медиите, предаде агенция "Фокус". "В никакъв случай няма да се изключват структури от обществения съвет на фонда", каза още министърът на здравеопазването.

По думите на Павел Александров въпреки изчерпаните средства, фондът за лечение на деца ще продължи да работи. "Има резерви, които ще бъдат използвани за лечението на нуждаещи се деца. Идеята за парите трябва да дойде от министър Ненков и от финансовия министър, но ще гледаме най-икономично, с оптимизиране на разходите да се вместим в парите и да приключим добре годината", заяви той в ефира на БНР. 

Александров подчерта, че каквото и да става, това няма да рефлектира върху децата и тяхното лечение. "Родителите могат да бъдат спокойни – Фондът ще функционира", каза той. 

Водещи

Най-четени