Само за мъже! Какво трябва да хапвате през зимата 07.11 | 13:51

Представителите на силния пол имат нужда от повече протеини и мазнини

От iNews.bg

И преди да сте ни обвинили в сексизъм, бързаме да се защитим. Факт е, че и сред мъжете, и сред жените има чревоугодници, но определено двата пола имат нужда от различни храни, за да се чустват здрави. Така както специалистите съветват представителите на т.нар. силен пол да тренират преди хранене, а дамите - след това, по същия начин и потребностите им относно калориите са различни.

Господата, например, имат нужда от повече протеини и мазнини. Благодарение на тях стават по-активни и силни, отбелязва foodpanda. Предвид фактът, че наближава зимният сезон, в който климатичните условия ще поставят организма ни на допълнителни изпитания, експертите съветват да похапваме определени неща.

Ето и най-подходящите храни за мъжете през зимата:

1. Дива сьомга

Всички омега 3 мастни киселини помагат за намаляване на триглицеридите и предпазват от сърдечносъдови заболявания.

2. Бобови растения

Те са свободни от нездравословни мазнини и намаляват "лошия" холестерол в кръвта.

3. Гъби

Те съдържат малко калории и са добър източник на калий - вещество, което може да помогне за намаляване на кръвното налягане и компенсиране на негативните ефекти от излишния натрий.

4. Картофи

Картофите също са много добър източник на калий, който подобрява кръвообращението и поддържа притока кръв. Повишават и либидото.

5. Яйца

Само едно яйце на ден е достатъчно заради съдържанието на 15% рибофлавин - едно от веществата, които преобразуват храната в енергия.

6. Извара

Живите култури в нея помагат за абсорбирането на всички хранителни вещества, от които се нуждаем.

7. Свинско месо

Свинското крехко месо всъщност изобщо не е толкова вредно, колкото се смяташе. Веднъж седмично е полезно да го консумираме.

Водещи

Най-четени