Светът закусва, но какво? 10.05 | 12:44

Вижте най-различни предложения за похапване сутрин - от цял свят

От Кремена Бедерева

Казват, че закуската е най-важното ядене от деня. Всички диетолози съветват задължително сутрин да се хапва, за да се чувстваме и изглеждаме добре.

Дали обаче заради забързаното ни ежедневие - често пропускаме това. Или минаваме само с едно кафе, което оказва се - е по-вредно.

Все пак, по света хората се стремят да спазват тази препоръка и със сигурност има хора, които отделят сутрин време да хапнат.

Въпросът е какво?

В различните части на света хората са различни - оттам и кулинарията им. Затова и закуските по света се различават, както нас, хората.

Вижте какво закусва светът:

Малайзия

Овесена каша с месо, китайски понички, бобени кълнове и "кървав" пудинг.

Египет

Фул медамес е яхния, която се приготвя от изсушена бакла. Към това се добавя чесън и лимон, а самото ястие е гарнирано със зехтин, сос тахини, твърдосварени яйца и нарязани на ситно зелени зеленчуци.

Китай

Там закуската, обядът и вечерята си приличат много. Става въпрос за някаква комбинация между нуудълс, ориз, панирано пилешко и пържени зеленчуци.

Боливия

Салтеняс представляват изпечени емпанадас (нещо като нашите питки или бутерки), които са пълнени с месо и зеленчуци и леко подсладени със захар.

Гана

Най-популярната закуска в тази страна е "уаакие", което като цяло е ориз с боб.

Останалите "странни" закуски вижте на Div.bg.

Водещи

Най-четени