Създателят на матрично ритъмната терапия пристига у нас 09.03 | 11:30

Матрично ритъмна терапия (МаРиТе) е модерен физиотерапевтичен метод в общата и спортна медицина

От Кремена Бедерева

Създателят на матрично ритъмната терапия - лекарят и изследовател, докторът по медицина Улрих Рандол от Германия пристига в България.

Матрично ритъмна терапия (МаРиТе) е модерен физиотерапевтичен метод в общата и спортна медицина – с отличен лечебен ефект при редица остри и хронични заболявания от сферата на ревматология, ортодонтия, неврология и травматологията.

Матрично ритъмна терапия са ползвали авторът на бестселъри д-р Масаро Емото, тенисистът Роджър Федерер, както и Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой световни екстравагантни и екстремни рекорди в книгата на Гинес, припомнят организаторите.

Помага при проблеми на опорно-двигателния апарат, при спортни травми и увреждания, при "неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила. Прилага се и като ефикасна антицелулитна процедура, за премахване на целулит и разграждане на мастна тъкан.

Матрично ритъмната терапия е създадена на база научни изследвания върху биологията на клетката в университета "Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол.

Нашите клетки вибрират в ритъм. Щом това ритмично пулсиране бъде нарушено по някакъв начин, ние претърпяваме забавяне на здравословните процеси вътре в матрицата (междутъканните пространства около клетката) и задържане на нормалното движение на течностите. 

Матричната ритъмна терапия спира този вреден процес. С помощта на специално оформен резонатор лечебният уред за МаРиТе произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично индуцират клетките да възприемат обратно аналогичните вибрации на собственото си тяло.

Тази терапия е част и от методиката по здравословно отслабване на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов, кръстен от медиите "българския гуру на отслабването”, защото помогна на най-дебелите българи да поставят световни рекорди в смъкването на килограми. Именно по негова покана д-р Рандол гостува в България.

Водещи

Най-четени