Ядем салата, овкусена с антифриз? 30.06 | 10:03
Готвачите добавят химикал, който е съставка на антифриза, за да запазят свежестта ѝ
Лято е и е нормално едно от нещата, които най-често слагаме на трапезата си, да е салата. А какво по-хубаво от една свежа зелена салата?! Разбира се, приготвянето ѝ отнема време, затова повечето от нас предпочитат да да хапнат навън салатата. Тук обаче идва и проблемът.
Свежата салата от веригите за бързо хранене се оказва бъкана от антифриз, съобщава в. "Телеграф". Изследване на американски лекари на храните в тези обекти е показало, че за да запазят свежестта на салатата, готвачите добавят химикала пропилен гликол, който е съставка на антифриза.
Веществото се получава от нефтопродукти след физичен процес, при който твърдите вещества се превръщат в пари.
Водещи
-
Костадинов: След всяка коалиция на ГЕРБ остава поне един политически труп
"ГЕРБ се подготвя да изяде ДБ, БСП и ИТН, а те, така като гледам, нямат нищо против", написа...
03.01 | 14:20
-
Шоково поскъпване на хляба в началото на годината
Хлябът поскъпна с 40 стотинки за три дни
03.01 | 13:59
-
Ето кои са най-популярните имена за новородени в България
Забелязва се и положителна тенденция да се избират класически български имена
03.01 | 12:40
-
Володимир Зеленски: Тръмп може да спре Путин
Зеленски вижда надежда в новия американски президент
03.01 | 13:40
Най-четени
-
До март 2025 трябва да въведем европейските правила за минималната заплата
Информацията става ясна от отговор на министъра на депутатски въпрос в Народното събрание.
03.01 | 10:20
-
Безпрецедентно - годината започва с две различни минимални заплати у нас
По-ниска за държавните служители и по-висока за останалите.
03.01 | 11:20
-
1007 са мъртвите птици след новогодишната нощ в Копривщица
31 са пострадалите живи птици, открити от доброволци, като над 50% от тях са с трайни...
03.01 | 10:40